schip

Op- en overslag van goederen

De kracht van de periodieke facturatie is het gemak waarmee de gebruiker, via allerlei eigenschappen, de juiste en vooral de beschikbare producten voor de klant kan vinden.

Integratie

Belangrijk is ook de integratie met de overige 7T programmatuur en vooral met 7T Handel. Een gebruiker kan hierdoor eenvoudig verhuur- en verkoopartikelen op een order combineren. U kunt hierbij denken aan het verhuren van een gasfles en het verkopen van de inhoud (gas). Dit gaat allemaal via hetzelfde scherm in dezelfde order. Zo kunt u bijvoorbeeld een offerte maken waarop zowel de verkoop als de verhuur van een artikel ter vergelijking worden geoffreerd.

Alternatieven

Per order kan de gebruiker afwijken van vooraf vastgestelde combinaties van producten, om zo de wensen van de klant en de beschikbaarheid van de materialen op elkaar af te stemmen.

Prijzen en kortingen

Prijzen kunnen vastgesteld worden met diverse intervallen, bijvoorbeeld per dag, week, 2 weken, inclusief of exclusief weekends, etc. Ook combinaties zijn mogelijk.

Logistiek

De logistiek van de verhuur is geheel geïntegreerd met de verkoop. Alle orders komen, afhankelijk van de gewenste leverdatum en de leveringsconditie, in het picklijstentraject of het transportsysteem terecht. Als de orders via een eigen transportsysteem worden geleverd, kan een planner picklijsten samennemen in ritindelingen en zo ophaalopdrachten, wegbrengopdrachten en leveringen zo optimaal mogelijk combineren.

Retour afhandeling

De praktijk leert dat niet alle verhuurde artikelen in zijn geheel retour komen. De reden hiervoor kan zijn het missen van onderdelen, schade en of de wens om een gedeelte van de gehuurde artikelen en of objecten nog voor een langere termijn te willen huren. Na het binnenboeken van de retour ontvangen goederen, kan de gebruiker besluiten om eventuele manco’s als verlies te accepteren of deze alsnog aan de klant in rekening te brengen. Het langer huren van een gedeelte van de order bestaat ook tot de mogelijkheid.

Facturen

In bepaalde intervallen worden de afgesproken verhuurbedragen gefactureerd.

Beheer voorraad derden

In combinatie met de functionaliteit van Beheer Voorraad Derden, kan via deze module ook het bewaarloon van goederen gefactureerd worden.

Lees hier meer over Beheer van voorraad derden

Wij gebruiken cookies Melding sluiten, u gaat akkoord met ons cookie-beleid