Implementatie en inrichting

7T heeft een modulaire opzet, maar heeft hiernaast ook nog diverse instellingen en mogelijkheden. De inrichting van 7T is dus van groot belang, om uiteindelijk de resultaten te bereiken die in het vooronderzoek zijn vastgelegd. De inrichting bestaat bij 7T uit drie onderdelen: Inrichting van het pakket, Opzet van de rapporten en bonnen en Inrichting van de 7T Jobserver.
Bij grotere projecten wordt in deze fase meestal gewerkt met teams van key-users. Beslissingen over de inrichting genomen binnen het projectteam worden besproken met de key-users om zo te toetsen of het geheel van de inrichting nog steeds op elkaar is afgestemd.

Inrichting

Tijdens deze fase richt een consultant van 7T samen met u het systeem in, gebaseerd op de afspraken die zijn vastgelegd in het vooronderzoek. Parameters in de instellingen worden met u besproken en er worden keuzes gemaakt. Na deze fase komt de tweede fase voor het inrichten van de data. Veelal volgt deze inrichting uit de dataconversie, het overzetten van data uit het oude pakket naar 7T, maar veelal moeten er keuzes gemaakt worden. In deze fase brengen de consultant en projectleider van 7T hun kennis en ervaring in om samen met u de juiste opzet van bijvoorbeeld het artikelbestand, de artikelgroepen, de artikelhoofdgroepen en de relatiegroepen te bepalen. Door daar nu goed over na te denken, kunnen later veel makkelijker statistische waarden opgevraagd worden en is het makkelijker om waardevolle voorraad- en omzetoverzichten te produceren. Een doordachte inrichting van relatiegroepen en artikelgroepen geeft u bijvoorbeeld goede mogelijkheden voor acties om cross-selling te verbeteren.

Rapporten en bonnen

7T wordt uitgeleverd met een grote set aan standaard rapporten en bonnen. Vaak moeten vooral de bonnen (offertes, bevestigingen, pakbonnen, facturen, etc.) aangepast worden aan uw huisstijl. De laatste tijd leveren wij vrij vaak een dubbele set met bonnen op, waarbij de de ene set is afgepast op uw (brief)papier en de andere volledig voorzien van opmaak om als pdf te kunnen versturen met de mail.
Alle rapporten en bonnen zijn ontwikkeld met Crystal Reports. Het aanpassen van de bonnen wordt door ons altijd meegenomen in de offerte, maar met de juiste kennis van Crystal Reports en wat kennis van de 7T Database kunt u zelf ook de rapporten aanpassen.

7T Jobserver

Bij elke klant wordt standaard de 7T Jobserver meegeleverd. De Jobserver is bedoeld om bepaalde situaties te monitoren en op basis daarvan mails te sturen. Deze mails kunnen intern of naar klanten/leveranciers zijn. Een goed voorbeeld van de inzet van de jobserver is bij het vervroegen van een leverdatum van een verkooporder. Het kan zijn dat aan de verkooporder gekoppelde inkooporders nu een te late gewenste leverdatum hebben. De Jobserver kan een mail sturen naar de inkoper/verkoper om hem hiervoor te waarschuwen. Ook andere zaken als een economische voorraad die onder de minimale voorraad komt. Veelal wachten klanten op de volgende run van de inkoopadvieslijst, maar bij hele snelle handel, kunnen wij de Jobserver direct informatie van deze artikelen naar de inkoopafdeling laten mailen op het moment dat hij voor het eerst onder het minimum komt.

Voor meer informatie

Wij gebruiken cookies Melding sluiten, u gaat akkoord met ons cookie-beleid