vrachtwagen

Just-in-time

Een levering compleet en precies op het juiste moment bij uw klant krijgen is een hele prestatie. Als tijdens het orderproces allerlei parameters veranderen, wordt het al snel een onmogelijke opgave. 7T heeft echter diverse zaken ontwikkeld waardoor u ook in die gevallen precies op tijd kunt leveren.

Picklijsten

Bij Just-in-time leveringen is het meestal niet zo dat het om dagen gaat, maar binnen een dag ook een tijdslot waarbinnen geleverd moet worden.

7T heeft hiervoor een picklijstenmodule ontwikkeld, waar constant parameters van orders worden gemonitord om zo de meest urgente picklijst bovenaan de lijst te plaatsen. Een aantal zaken die hierbij van belang zijn, zijn: de leverdatum tijd in combinatie met de leverwijze, de laaddatum tijd, de voorraadpositie, etc..
Door het indelen van een order in een andere rit kan deze dus zomaar in het picklijstscherm omhoog of omlaag springen. Natuurlijk zijn de picklocaties onder te verdelen in magazijnen en daarbinnen op groepen (groep Eigen transport, groep DHL, groep Afhalen, etc., of een andere indeling als Vriescel, Koelcel, Food, NonFood, Spares, etc.).
U kunt ervoor kiezen om mensen picklijsten uit deze lijst te laten selecteren. U kunt uw orderpickers uitrusten met een pasje waardoor 7T automatisch de bovenste picklijst print bij het scannen van het pasje. U kunt ook werken met elektronische picklijsten die via de handheld op volgorde van prioriteit worden afgehandeld.

Voorraadpositie

Als de levertijden zo kritisch liggen, mag u in het magazijn niet misgrijpen, maar daarbij wilt u toch de voorraadpositie zo minimaal mogelijk houden. Bij de inkopen wordt daarom gewerkt met minimale en maximale voorraden (desgewenst per periode en met formules) en met inkoopadvieslijsten. Het inkoopadvies kan, als u dat wenst, verkopen in de toekomst buiten beschouwing laten. 7T gebruikt hiervoor een leadtime tussen het moment van bestellen en het moment van vrij beschikbaar zijn in het magazijn. Als de gewenste leverdatum van de verkooporder bijvoorbeeld meer dan 2x deze leadtime weg is, wordt deze order niet meegenomen in het advies. Ook voor het werken met leveranciers met vaste bestel-/bezorgdagen heeft 7T een oplossing.

Waarschuwing van zaken die niet meer “passen”

7T wordt geleverd met een 7T Jobserver. Deze server kan ingericht worden dat hij bepaalde situaties in de database herkent en gebruikers en/of klanten daarover informeert.

Een voorbeeld waarvoor deze jobserver heel vaak gebruikt wordt is bij controles van de laaddatum aan de verkoopkant en de gewenste leverdatum van goederen aan de inkoopkant. Het kan zijn dat een order wacht op goederen die morgen om 12:00 uur binnen zouden moeten komen. Op het moment dat de laaddatum van de order, die op deze goederen wacht, verzet wordt naar morgen om 10:00 uur (2 uur voor de aan de leverancier gevraagde datum), dan kan de Jobserver degene die verantwoordelijk is voor de ritplanning en/of de inkoper inseinen dat er een probleem met de inkooporder is ontstaan.

Wij gebruiken cookies Melding sluiten, u gaat akkoord met ons cookie-beleid