magazijn

Verkopen met en zonder voorraad

7T is heel geschikt voor bedrijven die werken met een eigen voorraad, maar ook voor bedrijven die geen of een heel beperkte eigen voorraad hebben.

Eigen voorraad

7T heeft allerlei standaard voorzieningen om voorraden goed te kunnen beheren. In het magazijn kan gewerkt worden met partijen (o.a. THT datum, land van herkomst, land van oorsprong, douanestatus, etc.) en met locaties.

Bij de inkopen wordt gewerkt met minimale en maximale voorraden (desgewenst per periode en met formules) en met inkoopadvieslijsten. Het inkoopadvies kan eventueel verkopen in de toekomst buiten beschouwing laten. 7T gebruikt hiervoor een leadtime tussen het moment van bestellen en het moment van vrij beschikbaar zijn in het magazijn. Als de gewenste leverdatum van de verkooporder bijvoorbeeld meer dan 2x deze leadtime weg is, wordt deze order niet meegenomen in het advies.

Bij inkopen in het buitenland kunnen aanvullende kosten als transportkosten ook heel belangrijk worden. Deze kosten kunnen in de kostprijzen van de artikel verwerkt worden.

Ook voor het werken met leveranciers met vaste bestel-/bezorgdagen heeft 7T een oplossing.

Geen of beperkte voorraad

Als u in 7T artikelen wilt verkopen die niet tot uw standaard assortiment horen, hoeft u die artikelen niet allemaal één voor één aan te maken. U voert een aanvraagregel in met het aantal, de eenheid en de omschrijving. Vanuit deze gegevens kunt u aanvragen doen bij potentiele leveranciers. Na keuze voor één van deze leveranciers als beoogde leverancier voor dit artikel, kan 7T via een opslag en/of een marge de verkoopprijs voor deze aanvraagregel bepalen. Vanuit dit scherm kunt u direct een offerte uitbrengen. Gaat de offerte door, dan worden na het indrukken van de knop “Maak order” direct de benodigde inkooporders en een verkooporder gemaakt.

De keuze welke potentiele leveranciers aangeschreven moeten worden voor welk type producten is de kennis van uw mensen. Om uw mensen nog meer te ondersteunen of te sturen kunnen de potentiele leveranciers ook aan artikelen gekoppeld worden. U maakt dan eenmalig een aantal “groeps”artikelen (G001 – Lampen, G002 – Drank, G003 – Vlees, etc.). Aan deze artikelen koppelt u de potentiele leveranciers. Als de klant vraagt om een specifieke lamp, die niet in uw artikelbestand voor komt, selecteert de gebruiker het G001 – Lampen artikel. In het scherm staan dan gelijk de leveranciers die hij kan gebruiken. Met 1 druk op de knop verstuurd hij e-mails met de aanvraag voor de prijs en de beschikbaarheid naar alle gekoppelde leveranciers.

Wij gebruiken cookies Melding sluiten, u gaat akkoord met ons cookie-beleid