7T software bestaat dit jaar 20 jaar... de eerste factuur!

Op 5 april van dit jaar hebben wij al een bericht geplaatst om één van de mijlpalen in ons oprichtingsjaar te markeren. Vanaf 4 april 2002 zijn we dagelijks bij elkaar gekomen om 7T ERP te gaan bouwen. Nu 20 jaar later zijn we nog steeds dagelijks bij elkaar om de software te verbeteren en uit te bouwen.

Maar nu weer even 20 jaar terug naar ons oprichtingsjaar 2002. Vanaf april tot en met augustus 2002 worden in de slaapkamer van Pauls appartement belangrijke beslissingen genomen. Er is een keuze gemaakt voor Delphi Studio als ontwikkelomgeving en Microsoft SQL Server als database.

De ontwerpen voor de ruggengraat van 7T ERP (relatiebeheer, inkoop, verkoop, voorraad) beginnen steeds vastere vormen aan te nemen. Er is al voorzichtig gestart met het ontwikkelen van onderhoudsprogramma’s voor de standaard tabellen. Veel van deze modules (Onderhoud relatiegroepen, onderhoud valuta’s, etc.) zijn vandaag de dag nog steeds terug te vinden in het tabellenmenu van 7T ERP

Zonder software is er naast programmeren nog niet veel te doen. Er wordt besloten om 7T te starten met Paul, Arjan en Cor. De anderen zullen tijdelijk ander werk zoeken en later de overstap naar 7T maken. Natuurlijk komen zij in deze periode regelmatig bij Paul langs en kijken, praten en beslissen mee. Ondanks dat zij er niet dagelijks zijn blijft het ook hun bedrijf en die betrokkenheid is groot.

We besluiten om inkomsten voor 7T te genereren door het inzetten van Cor als externe consultant en projectleider. Gelukkig vinden we snel 2 bedrijven die direct de expertise van Cor kunnen gebruiken. Zo maken we de volgende stap en wordt op 15 augustus 2002 “7T software B.V. in oprichting” bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam ingeschreven.

In deze periode wordt de kreet “Nu beginnen we pas echt” vaak gebruikt. Als we de eerste laptop kopen, de eerste printer aanschaffen, maar met deze inschrijving is het gevoel wel heel speciaal, want nu beginnen we pas echt.

De reden om vandaag dit bericht te plaatsen markeert ook weer een mijlpaal, namelijk de eerste 7T software factuur met factuurnummer 27001 wordt op 20 september 2002 naar Daalhuisen Repro B.V. verstuurd voor in september 2002 verrichtte werkzaamheden. Nu zijn we pas echt begonnen!

De komende maanden gaan we volle kracht door met het bouwen van de basis van 7T ERP. Tegelijkertijd moet de oprichtingsacte helemaal vormgegeven worden, zodat we op 10 oktober 2002 met de 7 oprichters bij Notaris Koster de oprichting helemaal definitief kunnen maken. Dus op naar die volgende mijlpaal.