Thuiswerken volgens 7T software

“Werk thuis, tenzij het niet anders kan”. Dat is de oproep van het kabinet. “Het grootste thuiswerkexperiment ooit”, noemt SER-voorzitter Mariëtte Hamer de gedwongen werkplekverhuizing van honderdduizenden werknemers afgelopen voorjaar. Thuiswerken veranderde binnen een paar dagen van uitzondering naar norm, althans voor de mensen die hun werk niet per se op locatie hoeven te doen. Veel van onze klanten hebben ook aanpassingen moeten doen in de bedrijfsvoering om hieraan te kunnen voldoen.

Teams, Teams en nog eens Teams!

7T software maakt gebruik van Microsoft Teams. Dit programma is onderdeel van Microsoft 365 en is voor ons het ideale programma voor het samenwerken met collega’s, externe partijen en potentiële klanten. Van videovergaderingen met één collega tot vergaderen met het gehele team, het is allemaal mogelijk. Daarnaast komt Teams met extra handige functies zoals de achtergrond wazig maken. Zo ben je verzekerd van een professionele vergadering die iedereen kan volgen. Met Teams kun je ook één op één chatten of met meerdere mensen tegelijkertijd. Zo werken wij in ons virtuele kantoor gemakkelijk samen aan projecten.

Dankzij Teams kunnen de medewerkers van 7T software gemakkelijk elkaar (digitaal) opzoeken en bij elkaar inchecken. Zo begint elke werkdag bij 7T software steevast met een videovergadering, wij noemen dit een stand up. Wij bespreken tijdens de stand up wat iedereen op de agenda heeft staan. Zo houden we de communicatie binnen ons team sterk en zijn we goed op de hoogte van elkaars planning.

Telefooncentrale

Veel klanten bellen dagelijks met vragen rondom onze applicatie of support. Wij wilden dat onze klanten op geen enkele wijze hinder mochten ondervinden van de verhuizing van kantoor naar het thuiskantoor. Doordat onze telefooncentrale gebruik maakt van IP-telefonie konden wij middels het installeren van een software-telefoon (softphone) alle inkomende telefoongesprekken automatisch doorzetten naar collega’s die aangewezen zijn voor het beantwoorden van vragen. Onze klanten kunnen gewoon naar het bekende telefoonnummer bellen en merken niets van de fysieke afwezigheid op ons kantoor.

7T software vrijdagmiddagborrel

Over de hele wereld worden er geregeld afsluitende borrels met collega’s gehouden. In Engeland is het bijvoorbeeld in sommige sectoren heel normaal om na een drukke werkdag nog even een pub in te duiken met collega’s. In Nederland worden dit soort gezellige momenten van samenkomen vaak gepland in de vorm van een vrijdagmiddagborrel. 7T software heeft wekelijks op elke vrijdagmiddag de digitale vrijmibo.

Een digitale vrijmibo is een goede oplossing om toch sociale contacten te kunnen blijven onderhouden met collega’s. Wij hebben hierom een keer een borrelpakket met hapjes en drankjes naar onze collega’s verstuurd voor tijdens de borrel. Ook zijn er collega’s geweest die het leuk vonden een online- pub quiz en bingo te organiseren. Door met alle collega’s gezamenlijk in een groep te videobellen kan het nog steeds erg gezellig worden hebben wij gemerkt.

De achterliggende gedachte van het borrelpakket is om iedereen een hart onder de riem te steken, de onderlinge persoonlijke contacten goed willen houden en als team lol met elkaar kunnen maken zeker nu dat zo moeilijk gaat.

Automatiseren is immers mensenwerk…