Met 7T kunt u ook uw douane entrepots beheren.
Omdat 7T al in verschillende douane regio’s draait is het verkrijgen van goedkeuring van de douane meestal geen probleem.
7T kan allerlei vergunningen beheren;
- Entrepot A t/m E
- Inrichting Voor Verbruiksbelasting (IVV)
- Accijns Goederen Plaats (AGP)
- Vrij Entrepot.
Binnen de klantenkring van 7T zijn ook diverse bedrijven met een Vrij Entrepot vergunning. Deze vergunning wordt bij onze klanten voornamelijk gebruikt voor opslag van vlees dat niet is (goed) gekeurd voor consumptie binnen de EU. Niet alleen de douane maar ook de NVWA voert hierop controles uit. 7T heeft speciaal hiervoor een colliregistratie ingevoerd dat per artikel aan- of uitgezet kan worden. Met 7T kunt u ook de bijbehorende documenten zoals gezondheidscertificaten, GDB’s en VC’s volledig automatisch afhandelen.
Aangiftes
Binnen 7T worden de verschillende aangiftes samengesteld:
- NCTS
Vervoer van Transit ofwel niet communautaire goederen - EMCS
Vervoer van accijnsgoederen uit AGP - Sagitta (Ned) / PLDA (België)
Uitvoer vrije ofwel communautaire goederen
Na het versturen van de aangiftes geeft de douane de verschillende nummers, zoals MRN- en ARC- nummers weer terug naar 7T. Deze worden in 7T aan de aangifte gekoppeld. Door ook de documenten bij ontvangst te koppelen aan de partij, ontstaat een waterdichte registratie van het voorraadverloop van alle douanegoederen, voorzien van de gekoppelde vervoers- en opslagdocumenten.Deze sluitende registratie is de basis voor de GPA aangiftes (Entrepot variant en Accijns/IVV variant), die 7T standaard in het pakket heeft opgenomen.
AEO-Status
Ook AEO gecertificeerde bedrijven werken met 7T. Een bedrijf, met de status van Authorised Economic Operator heeft volgens de douane de administratieve zaken goed voor elkaar. Het volgen van individuele partijen binnen de keten is hierbij van essentieel belang. Het feit dat diverse klanten van 7T AEO gecertificeerd zijn, geeft aan dat de douane de keus voor de 7T software in dit opzicht prima vindt.
Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA)
In sommige gevallen wenst de douane dat u maandelijks een geautomatiseerde aangifte doet van het voorraadverloop van de goederen in het Entrepot, AGP en IVV. Deze aangifte wordt meestal de Geautomatiseerde Periodieke Aangifte of GPA genoemd.
Certificaten
In sommige gevallen worden documenten en certificaten aan de in 7T geregistreerde partijen gekoppeld. Dit kunnen test- of keuringscertificaten zijn, maar ook Veterinaire Certificaten, GDB’s, Halalcertificaten, etc. Deze certificaten kunnen desgewenst bij aflevering automatisch bij de pakbon afgedrukt worden.
Accijnzen
De accijnsberekeningen zijn ook opgenomen in 7T. Als goederen uit de Accijns Goederen Plaats (AGP) worden verkocht aan afnemers in het vrije verkeer, voegt 7T automatisch de accijnskosten aan de order toe. Het is natuurlijk ook mogelijk om (delen van) een AGP-partij via een aangifte om te zetten naar een vrije partij en daaruit te verkopen. Die keus is aan u.
Een demo, of gewoon een goed gesprek?
Heeft uw bedrijf iets specifieks dat u onderscheidt van uw concurrenten?