Vlees

Weeg vlees nog efficiënter met de weegschaalkoppeling tussen 7T en de weegschalen van Mettler Toledo. Koppel de wegingen aan allerlei certificaten (GDB’s, veterinair, halal).

Gemakkelijk verhandelen op basis van gewicht

Voor bedrijven die artikelen verhandelen op basis van bruto- of nettogewicht heeft 7T verschillende functies om dat gemakkelijker te laten verlopen.

Wegen en afleveren

Voor het wegen van de producten bij inslag en uitslag is een koppeling gemaakt met de professionele weegschalen van Mettler Toledo. Met deze weegschaalkoppeling en een tarra berekening worden de bruto en netto gewichten per pallet vastgelegd. Ook een indeling in partijen is mogelijk. De gewichten kunnen ook per colli vastgelegd worden. Dit wordt veel gebruikt als de gewichten per doos kunnen verschillen.

Natuurlijk blijft het mogelijk om deze artikelen in orders te combineren met artikelen die op basis van stuks worden geleverd. Per artikel kan ingesteld worden of 7T zelf de juiste partij, pallet of doos moet selecteren of dat de gebruiker dat direct bij invoer wil doen. Als dit laatste het geval is ziet de gebruiker in één oogopslag de gewichten per locatie en kan zo één of meerdere partijen of zelfs pallets aanwijzen om uit te slaan. Dit is vooral van belang bij verschillende kwaliteiten per partij, binnen één artikel of bij afwijkende gewichten per colli en per pallet. Zo kan de gebruiker achter zijn scherm een combinatie van gewichten zoeken die overeen komt met de vraag van de klant. Hij kan ook alleen een partij aanwijzen en de selectie van de colli’s en pallets aan 7T overlaten.

Vleeshandel

Speciaal voor de handelaren in vlees kan bij de partij ook een slachtdatum en een slachthuis geselecteerd worden. Verder kunnen per partij allerlei documenten gekoppeld worden, zoals veterinaire certificaten, GDB’s, Halalcertificaten, etc..

Binnen de klantenkring van 7T zijn ook diverse bedrijven met een Vrij Entrepot vergunning. Deze vergunning wordt bij onze klanten voornamelijk gebruikt voor opslag van vlees dat niet is (goed) gekeurd voor consumptie binnen de EU. Niet alleen de douane maar ook de NVWA voert hierop controles uit. 7T heeft speciaal hiervoor een colliregistratie ingevoerd dat per artikel aan- of uitgezet kan worden. Met 7T kunt u ook de bijbehorende documenten zoals gezondheidscertificaten, GDB’s en VC’s volledig automatisch afhandelen.

Een demo, of gewoon een goed gesprek?

Heeft uw bedrijf iets specifieks dat u onderscheidt van uw concurrenten?

Neem contact met ons op