Zuivel

Met onze oplossing voor de zuivelbranche kunt u orders invoeren per doos of per wiel kaas, terwijl u factureert en prijzen afspreekt per kilo.

Onderscheidend in de Zuivel branche

Voor bedrijven in de zuivelbranche is de uitgebreide partijregistratie van 7T een absolute voorwaarde om met hun producten te kunnen handelen. Van elke partij moet te allen tijde bekend zijn wat de productie- en houdbaarheidsdatum is, wat de herkomst van de producten zijn (incl. de Lotcode en het EU nummer van de leverancier), wat de temperatuur van de goederen was bij binnenkomst in het magazijn, etc. Aangevuld met de mogelijkheden om gezondheidscertificaten vast te leggen bij de partijen, is de voorraadregistratie compleet. 7T software onderscheidt zich daarnaast op een aantal essentiële onderdelen van andere ERP pakketten, die in de zuivelbranche onmisbaar zijn, zoals de verplichte COKZ rapportage.

Bestelling per stuk, prijs per gewicht

Een belangrijk verschil met andere groothandels is dat bij sommige producten de bestellingen gedaan worden in verpakkingseenheden, terwijl de prijs wordt bepaald per gewicht. Aan de hand van een vast gemiddeld verpakkingsgewicht worden de orderbevestiging opgemaakt, waarna de order per verpakkingseenheid wordt gepickt. Daarbij worden de werkelijke gewichten per gepickte verpakking geregistreerd, waardoor de uiteindelijke factuur gebaseerd wordt op de werkelijk geleverde kilogrammen.

Verschillende verpakkingen

Bij internationale handel verschilt van een product vaak alleen de verpakking. Voor een aantal regio’s is de etikettering anders en soms ook de verpakking. Het verpakte product is echter identiek. Door te werken met moeder-dochter artikelen, kan de uitgebreide productbeschrijving worden vastgelegd bij het moederartikel, die automatisch door de verschillende dochterartikelen wordt geërfd. Door bij de dochterartikelen foto’s van de speciale verpakking of etikettering vast te leggen en deze bij het digitaal picken of inruimen te presenteren, worden fouten in dit proces eenvoudig voorkomen.

Productie & ompakken

7T productie kan ingezet worden om producten om te pakken. Een wiel kaas kan bijvoorbeeld in kleinere porties verdeeld worden. Maar ook assortimentsverpakkingen kunnen worden samengesteld door producten samen te pakken. 7T zal de voorraad verdelen over nieuwe artikelen en daarbij direct de juiste kostprijs berekenen, waarbij ook rekening kan worden gehouden met de (externe) kosten van de productie. Omdat het gehele productieproces herleidbaar is, is altijd duidelijk van welke partij(en) de nieuw geproduceerde producten afkomstig zijn.

Uitgebreide productinformatie

Het 7T productinformatiesysteem PIM is uitermate geschikt om in te zetten bij het vastleggen van de kenmerken van uw producten. Gegevens als melkbehandeling, melksoort, stremseltype, halalindicatie, etc. kunnen eenvoudig aan een artikel toegewezen worden door een keuze te maken uit door uzelf op te bouwen tabellen.

Een demo, of gewoon een goed gesprek?

Heeft uw bedrijf iets specifieks dat u onderscheidt van uw concurrenten?

Neem contact met ons op