Assemblage of Build-to-Order

Gebruik 7T voor het afhandelen van eenvoudige productieprocessen, bijvoorbeeld wanneer u vlak voor het picken van de goederen in het magazijn nog een bewerking moet uitvoeren.

Maximale controle over uw productielijn

7T software heeft verschillende mogelijkheden om productie in uw bedrijf af te handelen, variërend van eenvoudige productiehandelingen tot complexe projecten. Bij de meest eenvoudige variant moet bijvoorbeeld vlak voor het picken van de goederen in het magazijn nog een bewerking plaatsvinden, zoals het afmeten van een lengte kabel van een haspel. Via een apart scherm in het magazijn kan de productiemedewerker al voordat de orderpicker langskomt zien wat er geproduceerd moet worden. Als de orderpicker dan langskomt, ligt het product afgemeten, gebundeld en voorzien van een sticker al te wachten. De meest complexe vorm van productie is mogelijk met de projectenmodule. Onder het kopje "Producten" vindt u hiervan een uitgebreide beschrijving.

Productassemblage

Met 7T productie kunt u opdracht geven om producten te assembleren of te repareren. Deze opdrachten kunnen vanuit de inkoopadvieslijst of assemblageadvieslijst naar voren komen. Er kan ook gewerkt worden met het “Build to order” principe. Hierbij wordt de productieopdracht direct vanuit de verkooporder gegenereerd. Als de productieorder gereed wordt gemeld, wordt de voorraad direct aan de gekoppelde order toegekend.

Picklijst

De artikelen die voor de productie nodig zijn, wordt door 7T gereserveerd en er worden opdrachten gemaakt om de voorraad te verplaatsen naar de afdeling waar de assemblage gaat plaatsvinden. Deze speciale assemblagepicklijsten vormen een onderdeel van het gewone orderpickingsysteem, zodat hier geen bijzondere handelingen door magazijnmedewerkers voor nodig zijn. Als alle onderdelen aanwezig zijn, wordt de assemblageopdracht afgedrukt en kan men beginnen met het assembleren/repareren. Dit kan door uw bedrijf worden uitgevoerd of worden uitbesteed.

Gereedmelden & nacalculatie

Als de productie gereed is wordt de opdracht nagecalculeerd. Bij het bepalen van de kostprijs van de geassembleerde of gerepareerde producten wordt rekening gehouden met de waarde van de onderdelen, de uitval, de nog te ontvangen facturen van het werk door derden en eventueel een tarief voor de werkzaamheden van uw eigen medewerkers. 7T Productie maakt voor de externe werkzaamheden automatisch nog te ontvangen facturen aan.

Certificaten

Het is mogelijk dat de geproduceerde artikelen voorzien moeten worden van een certificaat. In 7T worden deze certificaten gedefinieerd als Word sjablonen. Bij het artikel wordt vastgelegd welk certificaat/Word sjabloon bij dit type artikel hoort. 7T combineert de gegevens van de orderregels, artikelinformatie en de gekoppelde productieorders tot één Word document, waarin alle certificaten van de order zijn opgenomen. Deze certificaten kunnen worden afgedrukt, worden verstuurd via de mail of beschikbaar worden gesteld aan de klant via uw website.

Een demo, of gewoon een goed gesprek?

Heeft uw bedrijf iets specifieks dat u onderscheidt van uw concurrenten?

Neem contact met ons op