Intercompany

Voor bedrijven met meerdere samenwerkende entiteiten met hun eigen licentie.

Meerdere bedrijven binnen één licentie

7T heeft diverse voorzieningen voor klanten die met meerdere bedrijven binnen één licentie willen werken. Via de modules Meerdere administratie en Meerdere magazijnen kunnen deze activiteiten binnen dezelfde licentie goed gescheiden worden.


Intern verkopen

Aanvragen, orders, inkopen en inkoop- & verkoopstatistieken zijn daarbij per administratie (bijvoorbeeld per BV) en geconsolideerd op te vragen. Binnen dit licentiemodel worden relaties, artikelen, magazijnen en voorraden gezamenlijk gebruikt. Er zijn ook klanten waarbij alle voorraad eigendom is van één van de administraties, terwijl de andere administraties deze voorraad ook mogen verkopen. Bijvoorbeeld als er gewerkt wordt met een centrale inkooporganisatie en verschillende verkooporganisaties. Zonder het verkoop en logistieke proces te verstoren, zorgt de intercompany afhandeling van 7T ervoor dat er van deze transacties een interne verkoop van de voorraad van de eigenaar naar de verkopende administratie wordt gedaan en vice versa een bijbehorende inkoop.

Meerdere samenwerkende bedrijven met hun eigen licentie

In sommige situaties moeten orders en voorraden wel fysiek en/of financieel volledig gescheiden blijven. Er kan dan gewerkt worden met volledig gescheiden geïnstalleerde 7T licenties. Als de bedrijven wel debiteur-, leverancier- en artikelstambestanden met elkaar delen, dan kan gewerkt worden met de Synchronisatie module.

Per artikel kan dan bijvoorbeeld worden aangegeven naar welke andere 7T licentie de stamgegevens van dit artikel gesynchroniseerd moeten worden. Als het artikel in die licentie niet bestaat, wordt hij daar aangemaakt. Daarna worden wijzigingen in de stamgegevens van het artikel, vanaf beide kanten, naar elkaar gesynchroniseerd. Op dezelfde manier kunnen de stamgegevens van relaties, debiteuren en leveranciers worden gesynchroniseerd.

De gegevens die gesynchroniseerd worden blijven beperkt tot de gegevens die echt in alle omgevingen hetzelfde moeten zijn. Als de licenties bijvoorbeeld gebruikt worden door bedrijven in verschillende landen, is het niet wenselijk om bijvoorbeeld de BTW instellingen en valuta’s te synchroniseren.

Een demo, of gewoon een goed gesprek?

Heeft uw bedrijf iets specifieks dat u onderscheidt van uw concurrenten?

Neem contact met ons op