Just-in-time leveringen

7T software heeft verschillende slimme oplossingen om in alle gevallen precies op tijd te kunnen leveren.

Nooit meer te laat met leveringen

Een levering compleet en precies op het juiste moment bij uw klant krijgen is een hele prestatie. Als tijdens het orderproces allerlei parameters veranderen kan het al snel een onmogelijke opgave worden. 7T heeft verschillende slimme oplossingen om in alle gevallen precies op tijd te kunnen leveren.

Picklijsten

Bij just-in-time leveringen worden leveringen in de regel niet in dagen gepland, maar in tijdsloten binnen een dag. 7T ERP maakt hiervoor gebruik van een intelligente picklijstenmodule die constant parameters van orders monitort, waarbij telkens de meest urgente picklijst bovenaan de lijst wordt gezet. Hierbij wordt rekening gehouden met veel parameters, zoals de leverdatum & -tijd, de leverwijze, de laaddatum & -tijd, de voorraadpositie, ritplanningen, etc.Door het indelen van een order in een andere rit kan deze dus zomaar in het picklijstscherm omhoog of omlaag springen. Ook spoedorders komen automatisch hoog in de lijst te staan. U kunt werken met meerdere locaties waar picklijsten kunnen worden afgedrukt, waarbij elke locatie zijn eigen prioriteiten kan hebben, afhankelijk van bijvoorbeeld de manier van verzenden (via eigen transport, externe vervoerders als DHL, afhalers, etc.).U kunt ervoor kiezen om orderpickers zelf een keuze te laten maken uit de lijst met klaarstaande pickorders. U kunt uw orderpickers echter ook uitrusten met bijvoorbeeld een magazijnpas waarbij na scannen van de pas, automatisch de eerst volgende picklijst wordt afdrukt. Naast het afdrukken van picklijsten kunt ook werken met elektronische picklijsten die via een handheld device of tablet op volgorde van prioriteit worden afgehandeld.

Altijd de juiste voorraadpositie

Als de levertijden zo kritisch liggen, mag u in het magazijn niet misgrijpen. Daarbij wilt u wel de voorraadpositie zo minimaal mogelijk houden. Bij de inkopen wordt daarom gewerkt met minimale- en maximale voorraden (desgewenst per periode en met formules) en met inkoopadvieslijsten. Het inkoopadvies kan, als u dat wenst, verkopen in de (verre) toekomst buiten beschouwing laten. 7T gebruikt hiervoor een leadtime tussen het moment van bestellen en het moment van vrij beschikbaar zijn in het magazijn. Als de gewenste leverdatum van de verkooporder bijvoorbeeld later is dan twee maal de leadtime of meer, dan wordt deze order niet meegenomen in het advies. Ook voor het werken met leveranciers met vaste bestel-/bezorgdagen heeft 7T een oplossing.

Problemen voor zijn door tijdige waarschuwingen

7T wordt geleverd met een achtergrondserver die continue de situatie in uw ERP analyseert en bij voorziene problemen via email meldingen de betrokkenen informeert.

Een voorbeeld zijn bijvoorbeeld de controles van de laaddatum van verkopen en de gewenste leverdatum van goederen van inkopen. Het kan zijn dat een order wacht op goederen die morgen om 12:00 uur binnen zouden moeten komen. Op het moment dat de laaddatum van de order, die op deze goederen wacht, verzet wordt naar morgen om 10:00 uur (2 uur voor de aan de leverancier gevraagde datum), dan kan 7T degene die verantwoordelijk is voor de ritplanning en/of de inkoper inseinen dat er een probleem met de levering gaat ontstaan.

Een demo, of gewoon een goed gesprek?

Heeft uw bedrijf iets specifieks dat u onderscheidt van uw concurrenten?

Neem contact met ons op