Meerdere orders naar één afleverplaats

Optimaliseer uw leveringen met 7T door slimme ritplanning en zendingen. Handig als u regelmatig meerdere orders voor dezelfde klant heeft lopen.

Overzicht van een grote en regelmatige stroom van orders

Natuurlijk kun u met 7T gewoon via een order, picklijst, pakbon en factuur een order afhandelen. Als er echter een regelmatige stroom van orders het systeem in komt, kan het voorkomen dat op bepaalde momenten meerdere orders voor dezelfde klant lopen, op hetzelfde aflevertijdstip en voor dezelfde afleverplaats. 7T heeft een aantal mogelijkheden om deze te combineren.

Ritplanning

Binnen 7T is het mogelijk om ritten aan te maken voor leveringen in bepaalde gebieden. Alle orders met ongeveer dezelfde leverdatum & tijd en afleverplaatsen worden in deze ritten ingedeeld. De ritten kunnen met de hand worden aangemaakt of vanuit een dag/weekschema automatisch worden gegenereerd.

U kunt zelf bepalen of u de ritplanning vóór het picken wilt afhandelen of tijdens/na het picken. De klanten die het vooraf doen sturen het pickproces meestal aan via de ritplanning. Als een rit wordt vrijgegeven schieten alle picklijsten die gekoppeld zijn aan deze planning, op de juiste plek het picklijstenscherm in. De picklijsten voor de rit die het eerste weg moet staan bovenaan.

Zendingen

Orders die niet alleen in hetzelfde gebied, maar ook echt bij dezelfde klant geleverd moeten worden, kunnen ook in een zending samengenomen worden. Eén zending gaat op een bepaald moment naar één bepaalde klant.

Het samennemen van orders in een zending heeft als voordeel dat op een centrale plek het inzicht ontstaat in de status van de gekoppelde orders en of alle leveranciers al hebben geleverd (of zijn afgeroepen). Vanuit de zending kunnen in één keer alle pakbonnen en facturen afgedrukt worden van de gekoppelde orders. Afhankelijk van het type levering kunnen automatisch alle certificaten gemaakt worden en/of douane aangiftes worden gedaan. Kortom minder werk en meer inzicht en controle, ook al zijn het veel orders tegelijkertijd.

Een demo, of gewoon een goed gesprek?

Heeft uw bedrijf iets specifieks dat u onderscheidt van uw concurrenten?

Neem contact met ons op