Verwijderingsbijdrage

7T software heeft de afhandeling voor verschillende verwijderingsbijdragen geautomatiseerd.

Verwijderingsbijdrage

Bij de levering van bepaalde producten kan het verplicht zijn verwijderingsbijdrages in rekening te brengen. Voor importeurs of fabrikanten gelden daarbij aanvullende regels. Deze bedrijven brengen de producten als eerste op de Nederlandse markt en moeten er dan in principe zelf voor zorgen dat de producten ingezameld en gerecycled worden. In veel gevallen worden deze bedrijven lid van een stichting die tegen een vergoeding deze activiteiten overneemt. Het is duidelijk dat het innen van deze kosten niet gezien moet worden als extra omzet en dat de afdracht aan de verschillende stichtingen ook goed geregeld moet worden. Inzicht in de herkomst van een partij (geïmporteerd of ingekocht in Nederland) is hierbij van essentieel belang.

7T software heeft inmiddels de afhandeling voor verschillende stichtingen geautomatiseerd

NVMP

De Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten. De NVMP is een stichting die in opdracht van producenten en importeurs zorgt voor een effectief en effici├źnt verwerkingssysteem voor (afgedankte) elektrische apparatuur, verlichting.

Stibat / Bebat

De Stibat (StichtingBatterijen), zorgt voor het ophalen en recyclen van batterijen in opdracht van importeurs binnen Nederland. Bebat is haar Belgische zusterorganisatie,

Lightrec / Recupel

De stichting LightRec is opgericht door producenten en importeurs van energiezuinige verlichting. Om via deze stichting op een milieuverantwoorde manier energiezuinige verlichting in te zamelen en te recyclen. Recupel is haar Belgische zusterorganisatie.

Een demo, of gewoon een goed gesprek?

Heeft uw bedrijf iets specifieks dat u onderscheidt van uw concurrenten?

Neem contact met ons op