Weegschaalkoppeling

7T software heeft een koppeling gemaakt met de professionele weegschalen van Mettler Toledo

Weegschaalkoppeling

Voor bedrijven die artikelen verhandelen op basis van bruto- of nettogewicht en dat zelf moeten wegen, heeft 7T een koppeling gemaakt met de professionele weegschalen van Mettler Toledo.

Bij ontvangst van de goederen genereert 7T pallet en/of collinummers. Deze nummers komen op de weegschaal één voor één voorbij. De lege pallet wordt gewogen en de weegschaal wordt op 0,00 gesteld. Daarna wordt de pallet op de weegschaal opgebouwd. Na een druk op de knop van de weegschaal wordt het gewicht van artikelen aan 7T doorgegeven en print het systeem een sticker met daarop het palletnummer, artikelnummer, omschrijving, gewicht, etc. De pallet wordt nu in het magazijn geplaatst. Pallets kunnen natuurlijk ook in één keer afgestapeld gewogen worden, maar dan moet handmatig het gewicht van de pallet gecorrigeerd worden.

Na de laatste pallet wordt de ontvangst gesloten en kan gecontroleerd worden of de gewogen gewichten conform de pakbon van de leverancier zijn. Eventuele verschillen worden na overleg met de inkoopafdeling gecorrigeerd.

U heeft daarna de keuze of u ook pallets bij uitslag wilt wegen of dat u alleen aangebroken pallets of colli’s wilt wegen. Uw mensen kiezen dan op de console van de weegschaal de picklijst die door 7T aan Mettler is doorgegeven. Door het wegen van de pallets en/of colli’s wordt automatisch de picklijst gecorrigeerd en krijgt de klant precies berekend wat hij geleverd krijgt. Uiteraard kunnen hierbij correcties voor de Tarra worden toegepast.

Een demo, of gewoon een goed gesprek?

Heeft uw bedrijf iets specifieks dat u onderscheidt van uw concurrenten?

Neem contact met ons op